Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Basilicumsoep met kerrieroom en zalm

Basilicumsoep met kerrieroom en zalm

Basilicumsoep met kerrieroom en zalm product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 eetl. olijfolie
  • 3 lente-/bosuitjes, in ringetjes
  • 2 aardappelen (ca. 100 g), geschild en in blokjes
  • 7 dl kippenbouillon (van tablet of uit pot)
  • 2 eetl. gehakte basilicum (vers of diepvries) of 2 theel. gedroogd
  • 2 eetl. groene pesto
  • 125 ml demi crème fraîche (Melkan)
  • 1 theel. Indiase currypasta
  • 100 g gerookte Noorse zalm (Vismarine), in smalle reepjes
Voorbereiden
Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de uitjes en aardappelblokjes 2 minuten. Giet de bouillon erbij en kook zachtjes 10 minuten. Voeg basilicum en pesto toe en pureer alles tot een lichtgebonden soep.
Bereiden
Verwarm de ovengrill voor. Klop de crème fraîche met de currypasta lobbig. Schenk de soep in vier ovenvaste koppen of soepkommen. Schep de kerrieroom op de soep en zet deze 1-2 minuten onder de grill zodat de room licht kleurt. Verdeel de zalmreepjes er vlak voor het serveren over.
Variatie
Vervang de gerookte zalm eens door gerookte kipfilet.In plaats van currypasta kunt u ook kerriepoeder gebruiken.

Voedingswaarde

eiwit
9 g
koolhydraten
7 g
vet
15 g
Kcal
195