1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Basilicumsoep met kerrieroom en zalm

Basilicumsoep met kerrieroom en zalm

Basilicumsoep met kerrieroom en zalm product foto
  • Ingredienten:

  • 1 eetl. olijfolie
  • 3 lente-/bosuitjes, in ringetjes
  • 2 aardappelen (ca. 100 g), geschild en in blokjes
  • 7 dl kippenbouillon (van tablet of uit pot)
  • 2 eetl. gehakte basilicum (vers of diepvries) of 2 theel. gedroogd
  • 2 eetl. groene pesto
  • 125 ml demi crème fraîche (Melkan)
  • 1 theel. Indiase currypasta
  • 100 g gerookte Noorse zalm (Vismarine), in smalle reepjes
Voorbereiden
Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de uitjes en aardappelblokjes 2 minuten. Giet de bouillon erbij en kook zachtjes 10 minuten. Voeg basilicum en pesto toe en pureer alles tot een lichtgebonden soep.
Bereiden
Verwarm de ovengrill voor. Klop de crème fraîche met de currypasta lobbig. Schenk de soep in vier ovenvaste koppen of soepkommen. Schep de kerrieroom op de soep en zet deze 1-2 minuten onder de grill zodat de room licht kleurt. Verdeel de zalmreepjes er vlak voor het serveren over.
Variatie
Vervang de gerookte zalm eens door gerookte kipfilet.In plaats van currypasta kunt u ook kerriepoeder gebruiken.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 9 g
  • koolhydraten
  • 7 g
  • vet
  • 15 g
  • Kcal
  • 195
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie