Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Basilicumsoep met kerrieroom en zalm

Basilicumsoep met kerrieroom en zalm

Basilicumsoep met kerrieroom en zalm product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 3 lente-/bosuitjes, in ringetjes
  • 2 aardappels (ca. 100 gram), geschild en in blokjes
  • 700 milliliter kippenbouillon (van tablet of uit pot)
  • 2 eetlepels gehakte basilicum of;
  • 2 theelepels gedroogde basilicum
  • 2 eetlepels groene pesto
  • 125 milliliter demi crème fraîche
  • 1 theelepel Indiase currypasta
  • 100 gram gerookte zalm, in smalle reepjes
Bereiden
Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de bosui en aardappelblok- jes 2 minuten. Giet de bouillon erbij en kook zachtjes 10 minuten. Voeg de basilicum en pesto toe en pureer alles tot een lichtgebonden soep. Verwarm de ovengrill voor. Klop de crème fraîche met de currypasta lobbig. Schenk de soep in 4 ovenvaste koppen of soepkommen. Schep de kerrieroom op de soep en zet deze 1-2 minuten onder de grill zodat de room licht kleurt. Verdeel de zalmreepjes er vlak voor het serveren over.
Variatie
Vervang de gerookte zalm door gerookte kipfilet.

Voedingswaarde

eiwit
8 g
koolhydraten
7 g
vet
13 g
Kcal
180