Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Basilicumsorbet met zomerfruit

Basilicumsorbet met zomerfruit

Basilicumsorbet met zomerfruit product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 150 ml appelsap
  • 150 g witte basterdsuiker
  • 30 g (handje) basilicumblaadjes
  • 4 friszure appels, geschild, in kleine stukjes
  • 100 g frambozen
  • 100 g aardbeien
  • 4 hoge glazen of coupes
Voorbereiden
Verwarm appelsap en basterdsuiker al roerend tot de suiker is opgelost. Laat deze appelsiroop afkoelen. Leg enkele blaadjes basilicum apart voor garnering. Pureer de appelstukjes met de appelsiroop en de basilicum. Doe dit mengsel in een diepvriesbak en zet het in de diepvries. Laat het minimaal 4 uur bevriezen en schep het mengsel ieder uur even door om de vorming van grote ijskristallen te voorkomen.
Bereiden
Maak de vruchten schoon. Schep in ieder glas enkele bollen sorbetijs en verdeel de vruchten erover. Garneer met basilicum.exclusief 4 uur vriezen.