Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Basisrecept aardappelpuree

Basisrecept aardappelpuree

Basisrecept aardappelpuree product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 kilogram kruimige aardappels, geschild, in stukken
  • 200 milliliter warme melk
  • 50 gram boter
  • nootmuskaat
  • stamper, pureeknijper of (roer)zeef
Bereiden
Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar in water met zout. Giet af en stoom ze kort droog. Stamp ze, knijp fijn in een pureeknijper of wrijf door een zeef. Voeg beetje bij beetje de warme melk toe. Roer de boter er met een pollepel door tot een luchtige puree. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Variatie
• Gebruik voor een mediterrane aardappelpuree olijfolie in plaats van boter en voeg 2 teentjes fijngehakte knoflook, fijngehakte lente-/bosui en reepjes gedroogde tomaat toe. • Vervang de boter door crème fraîche en voeg fijngehakte salie en grove mosterd toe.

Voedingswaarde

eiwit
6 g
koolhydraten
45 g
vet
11 g
Kcal
315