In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Basisrecept biefstuk

Basisrecept biefstuk

Basisrecept biefstuk product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 biefstukken (van ca. 12 g per stuk en ca. 2.5 cm dik)
  • 100 gr boter of vloeibaar bakproduct
  • keukenpapier
  • aluminiumfolie
Bereiden
Leg alle ingrediënten klaar. Neem de biefstukken minimaal 30 minuten voor gebruik uit de koelkast en laat ze afgedekt op kamertemperatuur komen. Dep het vlees droog met keukenpapier voor een mooi bruin korstje en bestrooi naar smaak met zout en peper. Verhit de boter in een koekenpan met dikke bodem. Laat de boter goed heet worden, wacht tot het schuim wegtrekt en de boter goudbruin is. Leg de biefstukken in de pan en houd ze in beweging over de bodem van de pan. Gebruik een keukentang en prik niet in het vlees. Bak de biefstukken circa 3 minuten. Zet de warmtebron iets lager als de boter te bruin kleurt. Keer het vlees om en bak nog 2-3 minuten voor een ‘medium’ biefstuk. Laat het vlees voor het aansnijden even rusten onder aluminiumfolie. De vleessappen verdelen zich zo over het vlees en het vlees blijft malser. Voeg een scheutje wijn, water of room toe aan het bakvet en roer goed door tot een jus.

Voedingswaarde

eiwit
29 g
koolhydraten
0 g
vet
4 g
Kcal
155