Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Basisrecept stoofperen

Basisrecept stoofperen

Basisrecept stoofperen product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 180 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 750 gr stoofperen (bijv. gieser wildeman)
  • 180 gr suiker
  • 1 theel. geraspte citroenschil
  • 1 kaneelstokje
  • 5 kruidnagels
  • 200 ml rode wijn
Bereiden
Schil de peren en laat de steeltjes eraan zitten. Zet ze rechtop in een pan waarin ze goed passen zonder om te vallen. Voeg de rest van de ingrediënten toe en giet er zoveel water bij dat de peren net onder staan. Breng rustig aan de kook en leg dan het deksel op de pan. Stoof de peren op een lage stand in circa 3 uur zacht en rood. Laat de peertjes afkoelen in het stoofvocht. Lekker als bijgerecht of als dessert met opgeklopte slagroom met vanille.

Voedingswaarde

eiwit
1 g
koolhydraten
69 g
vet
0 g
Kcal
325