Basisrecept voor salted caramel - Recepten
Wij roepen de PLUS Mini saucijzenbroodjes met houdbaarheidsdatum 10-11-2019 terug.
Lees meer Verberg deze melding

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Basisrecept voor salted caramel

Basisrecept voor salted caramel

Basisrecept voor salted caramel product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
1

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 200 gram suiker
  • 100 gram boter, in blokjes
  • 125 milliliter kookroom
  • 1 theelepel grof gemalen zeezout of zoutvlokken
Bereiden
Verwarm de suiker met 50 ml water in een steel- pan met dikke bodem op middelhoge stand tot de suiker helemaal gesmolten is. Laat het suiker- mengsel zachtjes borrelen. Roer niet, maar draai de pan af en toe rond. Voeg, als de suiker begint te kleuren, op een lage stand de boter toe en laat deze smelten. Voeg voorzichtig op een lage stand de room in delen toe. Roer en kook zachtjes 1 minuut. Neem de karamel van de warmte- bron en voeg het zout toe. Laat afkoelen voor gebruik of bewaar in de koelkast. De karamel kun je in de koelkast zo’n 2 weken bewaren in een schone, afgesloten pot. Verwarm circa 3 minuten in de magnetron op 400 Watt om de karamel weer vloeibaar te maken.Voor 1 pot

Voedingswaarde

eiwit
4 g
koolhydraten
205 g
vet
126 g
Kcal
1965