In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bavarois met yoghurt en citrus

Bavarois met yoghurt en citrus

Bavarois met yoghurt en citrus product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 10 blaadjes witte gelatine
  • 175 ml slagroom (Melkan)
  • 4 eiwitten
  • 135 g poedersuiker
  • 2 eetl. vers citroensap
  • 5 eetl. vers sinaasappelsap
  • 300 ml volle yoghurt (Melkan)
  • 4 eenpersoons puddingvormpjes.
Voorbereiden
Spoel de puddingvormpjes om met koud water of smeer licht in met een beetje zonnebloemolie. Leg de gelatine in koud water te weken. Klop de slagroom lobbig en zet koud weg.
Bereiden
Klop de eiwitten met een garde in een kom tot witte pieken en voeg geleidelijk de poedersuiker toe. Verwarm het citrussap en los hierin de gelatine op. Roer goed en laat niet koken! Roer de yoghurt goed door met het citrussap en schep er de slagroom doorheen. Spatel de eiwitten hier voorzichtig doorheen maar wel zo dat alles goed is vermengd. Giet het mengsel in de puddingvormpjes en zet afgedekt minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven. Dompel de puddingvormpjes vlak voor het serveren even in heet water en stort de bavarois op schaaltjes.
Variatie
Lekker met partjes sinaasappel.