Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Beef Wellington

Beef Wellington

Ingrediënten

    Beef Wellington product foto

    Handige informatie over dit recept

    Recipes/Main Hoofdgerecht
    Recipes/Time Ca. 50 minuten
    Recipes/Persons 6 personen

    Voorbereiden

    1. Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi het rondom met zout en peper. Verhit de boter en de olie en bak het vlees 5 minuten aan alle kanten bruin. Neem het vlees uit de pan en laat afkoelen. Fruit de sjalotjes in het bakvet en voeg alle paddenstoelen, tijm, zout en peper toe en bak tot het meeste vocht verdampt is. Schep het mengsel uit de pan en laat goed afkoelen. Verpak het vlees, met de ham en het paddenstoelenmengsel, in bladerdeeg. Vorm of steek van het overgebleven bladerdeeg figuurtjes zoals sterren of blaadjes en leg ze op het deeg (zie Over Koken pag. 53). Zet de Beef Wellington minimaal 1,5 uur in de koelkast.

    Bereidingswijze

    1. Haal het vlees 1 uur voor de verdere bereiding uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen. Verwarm de oven voor op 180°C. Bestrijk het deeg met de eidooier, losgeklopt met melk. Bak de Beef Wellington in de braadslede iets onder het midden van de oven in ca. 40 minuten goudbruin en medium. Laat het vlees uit de oven 10 minuten rusten onder aluminiumfolie voor het aansnijden.

      Voedingswaarde

    • Kcal 510
    • Eiwit 33 g
    • Koolhydraten 19 g
    • Vet 33 g