Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Beefmedaillons met gorgonzola en sjalottenjus

Beefmedaillons met gorgonzola en sjalottenjus

Beefmedaillons met gorgonzola en sjalottenjus product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 haas- of kogelbiefstukken
  • 4 plakjes parmaham
  • 2 eetlepels boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 8 sjalotten, geschild en in plakjes
  • 4 blaadjes salie
  • 2 eetlepels rode port
  • 50 gram gorgonzola, op kamertemperatuur, in 4 blokjes
  • keukengaren
  • aluminiumfolie
Bereiden
Bestrooi de biefstukken rondom met zout en versgemalen peper. Sla de ham in de lengte dubbel en vouw om de zijkanten van de biefstukken. Bind er vervolgens een stukje keukengaren omheen om de biefstuk mooi in vorm te houden. Verhit de boter en olie en fruit hierin de sjalotten in een paar minuten lichtbruin op middelhoog vuur. Voeg de salie toe en fruit nog 1 minuut mee. Schep de sjalotten en salie uit de pan en houd apart. Bak in dezelfde pan de medaillons op de ham rondom kort aan en bak dan nog 1 minuut per kant op het vlees. Neem het vlees uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie of in de oven op 75°C. Voeg de sjalotten en salie weer toe aan het bakvet. Blus af met de port en een paar eetlepels water. Breng aan de kook en breng de jus op smaak met zout en versgemalen peper. Leg het vlees terug in de pan, leg op elke biefstuk een blokje kaas en warm nog 1 minuut mee. Schep de medaillons op verwarmde borden en schep er wat van de sjalottenjus langs. Lekker met broccoli of sperziebonen.

Voedingswaarde

eiwit
36 g
koolhydraten
6 g
vet
18 g
Kcal
340