1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Beenham met doperwten en ricotta

Beenham met doperwten en ricotta

Beenham met doperwten en ricotta product foto
  • Ingredienten:

  • 2 eetl. olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 sjalotjes of 1 kleine ui, gesnipperd
  • 450 g diepvries doperwten
  • 100 ml kippenbouillon
  • 2 eetl. gehakte verse munt
  • zout
  • versgemalen peper
  • 75 g veldsla
  • 8 plakken (been)ham
  • 100 g ricotta
Bereiden
Verhit de olijfolie en fruit hierin de knoflook en sjalotjes licht. Voeg de doperwten toe (houd 1 eetlepel doperwten apart voor garnering), smoor even, giet de bouillon erbij en stoof zonder deksel 5 minuten. Pureer tot een crème, schep de munt en zout en peper erdoor. Verdeel de veldsla over de borden. Leg de hamplakken naast elkaar. Verdeel over het begin van de hamplakken wat doperwtencrème, sla de hamplak terug en verdeel over de teruggeslagen ham weer een streep crème. Herhaal dit tot de gevouwen hamplak een stapeltje is, gevuld met de crème. Zet ze op de veldsla. Overgiet de ovengebleven doperwtjes met heet water. Garneer de hamplakken met een beetje ricotta en hele doperwtjes.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 17 g
  • koolhydraten
  • 20 g
  • vet
  • 14 g
  • Kcal
  • 285
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie