1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Beenham met gekruide sinaasappelsaus

Beenham met gekruide sinaasappelsaus

Beenham met gekruide sinaasappelsaus product foto
  • Ingredienten:

  • 1 sinaasappel
  • 200 ml sinaasappelsap
  • 4 eetl. honing
  • 1 eetl. gehakte verse rozemarijn of 1 theel. gedroogd
  • 600 g beenham naturel (voorgegaard)
  • ovenschaaltje met deksel of ovenbestendige braadpan
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Boen de sinaasappel schoon en snijd hem doormidden. Rasp van de ene helft 1 theelepel van de schil en gebruik de andere helft, in partjes gesneden, als garnering. Breng sinaasappelsap met sinaasappelrasp, honing en rozemarijn aan de kook en laat dit 5 minuten trekken. Leg de ham in de ovenschaal, giet het sap-honingmengsel erover en zet de ham 30 minuten in de oven. Giet tussentijds wat van het vocht over de ham. Serveer de ham in dikke plakken gesneden en gegarneerd met partjes sinaasappel.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 27 g
  • koolhydraten
  • 20 g
  • vet
  • 14 g
  • Kcal
  • 315
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie