1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Beenham met rozemarijnsaus en blauwe bessen

Beenham met rozemarijnsaus en blauwe bessen

Beenham met rozemarijnsaus en blauwe bessen product foto
  • Ingredienten:

  • 1 beenham (kant-en-klaar)
  • 75 g boter of vloeibaar bakproduct
  • 150 ml Eco Balance Chardonnay (Chili)
  • 1 eetl. gehakte verse rozemarijn
  • 200 ml kookroom
  • zout
  • versgemalen peper
  • 200 g blauwe bessen
  • braadslede of ovenschaal
Bereiden
Verwarm de oven op 180°C. Verwijder de verpakking van het vlees. Verhit de boter en bak hierin de beenham rondom lichtbruin. Leg het vlees in de braadslede of ovenschaal, dek af met aluminiumfolie en zet het 30 minuten in het midden van de oven. Roer de wijn, rozemarijn en kookroom door het bakvet en laat inkoken tot sausdikte. Voeg zout en peper naar smaak toe. Snijd de beenham in plakken. Roer de helft van de blauwe bessen door de saus. Serveer deze bij de ham en garneer met de rest van de bessen
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 20 g
  • koolhydraten
  • 9 g
  • vet
  • 35 g
  • Kcal
  • 435
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie