1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Beenhamsalade met warme appeltjes en rozijnen

Beenhamsalade met warme appeltjes en rozijnen

Beenhamsalade met warme appeltjes en rozijnen product foto
  • Ingredienten:

  • 2 stevige friszure appels (rode)
  • 25 g boter of 2 eetl. arachideolie
  • 1 krop andijvie of friséesla, in smalle repen
  • 300 g beenham (vleeswaren), in reepjes
  • 2 eetl. blanke rozijnen
  • voor de dressing:
  • 3 eetl. zonnebloemolie of olijfolie
  • 1 eetl. citroensap
  • 1/2 theel. geraspte mierikswortel (potje)
  • zout
  • versgemalen peper
Voorbereiden
Was de appels, boor het klokhuis eruit en snijd het vruchtvlees met de schil in plakken. Meng de ingrediënten voor de dressing.
Bereiden
Verhit de boter of olie en bak de appelplakken hierin aan beide kanten goudbruin. Verdeel de sla over de borden of in een schaal. Leg de hamreepjes en de appel­schijven erop. Giet de dressing erover en be­strooi het gerecht met de rozijnen.Voorgerecht voor 4 personen of maaltijdsalade voor 2 personen
Variatie
Vervang, voor een slankere versie, de beenham door gerookte kalkoenfilet of gerookte kipfilet.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 14 g
  • koolhydraten
  • 13 g
  • vet
  • 24 g
  • Kcal
  • 320
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie