1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bessengratin met citroen­merengue

Bessengratin met citroen­merengue

Bessengratin met citroen­merengue product foto
  • Ingredienten:

  • 250 g blauwe bessen
  • 250 g aalbessen, gerist
  • 2 eetl. gehakte verse basilicum
  • 5 eetl. rum-of-amandellikeur
  • voor de citroenmerengue:
  • 2 eiwitten
  • snufje zout
  • 75 g poedersuiker of witte basterdsuiker
  • fijngeraspte schil van 1/2 citroen
  • 4 ovenvaste lage schaaltjes
Bereiden
Meng de vruchten met basilicum en sprenkel er de rum of likeur over. Verdeel het fruit over de schaaltjes. Sla de eiwitten met zout stijf in een vetvrije kom. Voeg de suiker beetje bij beetje toe en schep de citroenrasp erdoor. Mix nog even tot de massa glanst. Schep een laagje eiwitschuim op de vruchten. Schuif de bessen niet te dicht onder een hete ovengrill en laat de merengue licht kleuren. Blijf erbij want het gaat erg snel.
Variatie
Vervang aalbessen door aardbeien Neem in plaats van rum of amandellikeur bessensap.
Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 2 g
  • koolhydraten
  • 35 g
  • vet
  • 0 g
  • Kcal
  • 175
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie