Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bessentaart

Bessentaart

Bessentaart product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 90 minuten
Aantal personen
6

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 100 milliliter melk
  • merg van een vanillestokje
  • 4 eieren
  • 275 gram suiker
  • 175 gram bloem gezeefd
  • 2 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel gemalen kardemom
  • 1 mespuntje gemberpoeder
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 170°C. Verwarm de melk met vanillemerg en laat iets afkoelen. Leg bakpapier op de bodem van de springvorm. Vorm een hoge kraag van bakpapier rond de vorm en bind deze vast met keukentouw. Klop de eieren met de suiker in 5 minuten tot een lichte en luchtige crème. Roer de melk door het eimengsel. Spatel bloem, bakpoeder en specerijen erdoor en giet het beslag in de vorm. Bak de bodem in 50-60 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen op het taartrooster.
Bereiden
Verwarm de jam zonder te koken. Klop de slagroom lobbig. Klop de yoghurt en suiker erdoor tot een smeerbare massa. Snijd de taartbodem horizontaal in 3 gelijke delen. Bestrijk 2 lagen met een dun laagje slagroommengsel met daarover een laagje jam en een laagje blauwe bessen. Stapel de drie lagen op elkaar en bestrijk de bovenste met jam. Bestrijk de zijkant van de taart met een dikke laag van het slagroom-yoghurtmengsel. Begin aan de onderkant en trek met de achterkant van een lepel of paletmes dikke ribbels in de crème. Strijk ook de bovenkant af met slagroom-yoghurtmengsel. Leg er naast elkaar een laag blauwe bessen op en versier met takjes aalbessen.

Voedingswaarde

eiwit
13 g
koolhydraten
104 g
vet
33 g
Kcal
785