Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Betuwse kersensoep

Betuwse kersensoep

Betuwse kersensoep product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 50 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 kg kersen
  • 1 vanillestokje
  • 7 dl rode wijn (huiswijn, Beaujolais of Côtes du Rhône)
  • 1 kaneelstokje
  • rasp van 1 citroenschil
  • 3 eetl. honing
  • 1.5 eetl. aardappelmeel, allesbinder of maïzena
  • 1/2 l vanille-ijs
  • kersenontpitter
Voorbereiden
Ontpit de helft van de kersen en pureer het vruchtvlees ervan. Splijt het vanillestokje in de lengte in 2 stukken. Verwarm de wijn met het vanillestokje, kaneelstokje en de citroenrasp tegen de kook aan. Laat alles 15 minuten trekken.
Bereiden
Giet de wijn door een zeef boven een andere pan. Voeg de honing en de kersenpuree toe. Meng aardappelmeel met 2 eetlepels wijn. Breng de wijn in de pan aan de kook en bind deze met het aangelengde aardappel. Voeg de hele kersen toe en laat het geheel afkoelen tot lauwwarm. Serveer de kersensoep in diepe borden met een bolletje vanille-ijs.

Voedingswaarde

eiwit
4 g
koolhydraten
74 g
vet
10 g
Kcal
530