Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bief & bierpie

Bief & bierpie

Bief & bierpie product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 115 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 3 eetlepels arachide- of olijfolie
  • 2 (rode) uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 kleine of 1/2 knolselderij, geschild en in blokjes
  • 300 gram winterwortel, in plakjes
  • 750 gram magere runderlappen, in blokjes van 2cm
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 flesjes donker bier of bockbier
  • 1 eetlepel tijmblaadjes of 1/2 theelepel gedroogd
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 bosje peterselie, fijngehakt
  • 2 eidooiers, losgeklopt
  • 4 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • 4 eenpersoons ovenschaaltjes of ovenvaste (soep)kommen
Bereiden
Verhit de olie en fruit hierin de ui, knoflook, knolselderij en winterwortel 4-5 minuten. Voeg het vlees toe en bak 2-3 minuten mee. Schep de bloem erdoor en bak nog 2-3 minuten. Giet het bier erbij en voeg de tijm, laurier en peterselie toe. Stoof afgedekt 1,5-2 uur op een lage stand tot het vlees zacht is. Neem 30 minuten voor het einde van de stooftijd het deksel van de pan. Verwarm de oven voor op 200ºC. Bestrijk de randen van de ovenschaaltjes met ei. Verwijder de laurierblaadjes en schep het vleesmengsel in de schaaltjes. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg en plak het deeg op de schaaltjes. Bestrijk met de rest van het ei en bestrooi met sesamzaad. Zet de schaaltjes 20-25 minuten in de oven totdat het deegdeksel goudbruin is.
Variatie
Vervang het sesamzaad door gehakte amandelen of hazelnoten.

Voedingswaarde

eiwit
49 g
koolhydraten
42 g
vet
42 g
Kcal
785