Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Biefreepjes met garnalen in vogelnestjes

Biefreepjes met garnalen in vogelnestjes

Biefreepjes met garnalen in vogelnestjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • voor de vogelnestjes:
  • 200 g geschilde aardappelen, grof geraspt
  • 60 g bloem
  • 300 ml frituurolie
  • 2 in elkaar passende zeven/ schuimspanen met grote mazenvoor de vulling:
  • 250 g biefstuk, in smalle reepjes
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 eiwit, losgeklopt
  • bloem
  • 3 eetl. arachideolie/zonnebloemolie
  • 250 g champignons, in plakjes
  • 1 eetl. sojasaus
  • 50 ml sherry
  • 2 eetl. bouillon (van tablet)
  • 100 g Hollandse garnalen
  • 1 lente-/bosuitje, in ringetjes
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Begin met de vogelnestjes. Spoel de aardappelrasp onder koud water af, laat goed uitlekken en dep de rasp droog met keukenpapier. Meng de bloem door de aardappelrasp. Verhit de frituurolie. Bestrijk de 2 in elkaar passende zeven met wat olie.  Houd één zeef even in de olie, leg er 1/4 van het aardappelmengsel in en druk dit goed aan. Druk de andere zeef erin. Houd de zeven goed tegen elkaar gedrukt in de hete frituurolie tot de aardappel goudbruin is. Haal de zeven uit de olie, laat goed uitlekken op keukenpapier en druk het vogelnestje er voorzichtig uit. Bak zo ook de volgende nestjes. Houd ze warm in de oven.
Bereiden
Bestrooi de biefstukreepjes met zout en peper. Haal de vleesreepjes door het eiwit en daarna door de bloem. Verhit de olie in een wok. Roerbak het vlees tot het lichtbruin is. Schep het uit de wok en roerbak de champignons in het bakvet. Voeg sojasaus, sherry en bouillon toe, laat dit iets verdampen en schep de biefreepjes, garnalen en bosui erdoor. Vul de vogelnestjes met dit mengsel.

Voedingswaarde

eiwit
8 g
koolhydraten
28 g
vet
20 g
Kcal
325