Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Biefsaté met honing-ketjapsaus

Biefsaté met honing-ketjapsaus

Biefsaté met honing-ketjapsaus product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 400 g biefstuk
  • 1 eetl. honing
  • 2 eetl. citroensap
  • versgemalen (zwarte) peper
  • 100 ml ketjap manis
  • 2 rode paprika's (zonder zaadjes, in 16 stukken)
  • 125 ml vleesbouillon
  • 1 theel. aardappelmeel of allesbinder
  • 1 potje gefrituurde uitjes of 2 eetl. gehakte pinda’s
  • 4 lange spiesen
Bereiden
Snijd het vlees in 24 stukjes. Meng honing met citroensap, peper en ketjap. Schep het vlees erdoor en laat 10 minuten intrekken. Verwarm de ovengrill of gebruik een grillpan of barbecue. Haal het vlees uit de marinade en bewaar de marinade. Rijg het vlees afgewisseld met stukjes paprika aan de spiesen. (leg houten spiesen even in water om verbranden te voorkomen). Rooster het vlees onder de ovengrill, in de grillpan of op de barbecue in circa 7 minuten rondom bruin. Keer regelmatig. Meng de marinade met de bouillon en verhit dit goed. Bind het met aangelengd aardappelmeel of allesbinder. Serveer de saus over de spiesen en strooi de uitjes of pinda’s erover.

Voedingswaarde

eiwit
9 g
koolhydraten
39 g
vet
14 g
Kcal
310