Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Biefstuk met balsamicojus en groene groenteschotel

Biefstuk met balsamicojus en groene groenteschotel

Biefstuk met balsamicojus en groene groenteschotel product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 biefstukken van ca. 150 g per stuk
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • zout
  • versgemalen peper
  • 150 g peultjes
  • 100 g haricots verts
  • 1 krop botersla
  • 1 citroen
  • 250 g diepvriesdoperwten
  • 4 eetl. olijfolie
  • 100 g hamreepjes
  • enkele blaadjes munt
  • 50 ml vleesbouillon of fond
  • 2 eetl. balsamicoazijn
Voorbereiden
Wrijf de biefstuk rondom in met de geperste knoflook. Strooi er peper over. Maak de peultjes en haricots verts schoon. Snijd de lichte bladeren van de sla in reepjes. Boen de citroenschoon. Snijd de helft ervan in partjes en schil van de andere helft smalle reepjes van de schil.
Bereiden
Kook de peultjes, haricots verts en doperwten 3-4 minuten in water met zout. Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak hierin de hamreepjes licht krokant. Bak intussen de biefstuk in de rest van de olijfolie 2-3 minuten per kant. Schep de afgegoten groenten door de ham, verwarm even, meng de munt en de slareepjes erdoor en garneer eventueel met citroenreepjes en partjes citroen. Schep de biefstuk uit de pan. Voeg bouillon en balsamicoazijn bij het bakvet en laat dit iets inkoken. Serveer de biefstuk met de balsamicojus en de groenteschotel.

Voedingswaarde

eiwit
46 g
koolhydraten
13 g
vet
19 g
Kcal
405