Biefstuk met blauwe kaas en sjalotten-portsaus - Recepten
Wij roepen de PLUS Mini saucijzenbroodjes met houdbaarheidsdatum 10-11-2019 terug.
Lees meer Verberg deze melding

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Biefstuk met blauwe kaas en sjalotten-portsaus

Biefstuk met blauwe kaas en sjalotten-portsaus

Biefstuk met blauwe kaas en sjalotten-portsaus product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 biefstukken
  • 75 gram parmaham
  • 3 eetlepels arachideolie
  • 25 gram boter of vloeibaar bakproduct
  • 250 gram sjalotten, gepeld en gehalveerd
  • 100 milliliter port
  • 100 milliliter vleesbouillon of -fond
  • 2 eetlepels bosvruchtenjam
  • 1 eetlepel gehakte verse rozemarijn
  • 100 gram blauwe kaas (gorgonzola of Danish blue)
  • aluminiumfolie
Bereiden
Bestrooi de biefstukken met zout en peper en omwikkel ze aan de smalle kant met de parmaham. Verhit 2 eetlepels olie en de boter en bak hierin het vlees goudbruin. Bak het vlees 1,5 minuut per kant voor rood, 2-3 minuten per kant voor rosé of 4 minuten per kant voor doorbakken biefstuk. Schep het vlees uit de pan. Dek af met aluminiumfolie en laat even rusten. Voeg de rest van de olie toe aan het bakvet en fruit hierin de sjalot- ten. Blus af met de port. Voeg de bouillon toe en stoof 3-4 minuten. Roer de jam en rozemarijn erdoor. Leg een blokje blauwe kaas op de biefstuk en serveer met de sjalottensaus. Lekker met aardappelpuree en geroosterde groenten (courgette, paprika en trostomaatjes).

Voedingswaarde

eiwit
40 g
koolhydraten
11 g
vet
25 g
Kcal
460