Biefstuk met gekonfijte sjalotjes en cranberry's - Recepten
Wij roepen de PLUS Mini saucijzenbroodjes met houdbaarheidsdatum 10-11-2019 terug.
Lees meer Verberg deze melding

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Biefstuk met gekonfijte sjalotjes en cranberry's

Biefstuk met gekonfijte sjalotjes en cranberry's

Biefstuk met gekonfijte sjalotjes en cranberry's product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 sinaasappels schoongeboend
  • 4 biefstukken
  • 2 eetlepels arachide
  • 75 gram boter
  • 250 gram sjalotjes gepeld
  • 2 eetlepel honing
  • 1 eetlepel gehakte verse tijm
  • 100 gram verse cranberry's
  • 1 scheutje rode wijn of bessensap
  • aluminiumfolie
Bereiden
Verwarm de oven voor op 100°C. Rasp van de helft van de sinaasappel 1 theelepel van de schil. Snijd de andere helft in plakken. Bestrooi de biefstukken met zout en versgemalen peper. Verhit de helft van de olie met de helft van de boter. Bak hierin de biefstukken, afhankelijk van de dikte, 2-3 minuten per kant. Neem ze uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie in de oven. Voeg de rest van de olie en boter toe aan het bakvet en fruit hierin de sjalotjes op een hoge stand. Schep de honing, tijm, cranberry's en wijn toe en stoof circa 8 minuten. Serveer de biefstuk met de sjalotjes en cranberry's en garneer met plakken sinaasappel. Lekker met venkel (pagina 109) of rodekool (pagina 112) en aardappelpoffers (pagina 109).

Voedingswaarde

eiwit
30 g
koolhydraten
14 g
vet
25 g
Kcal
420