In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Biefstuk met gepofte knoflook

Biefstuk met gepofte knoflook

Biefstuk met gepofte knoflook product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 biefstukken van ca. 125 g
  • zout
  • versgemalen peper
  • 100 g boter
  • 1 ui, gesnipperd
  • scheutje water
  • voor de gepofte knoflook:
  • 2 bollen knoflook
  • 4 eetl. olijfolie
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de bollen knoflook horizontaal door. Zet ze op een bakblik en besprenkel de snijvlakken met olijfolie. Strooi er zout over en zet ze 25-30 minuten in het midden van de oven tot de bolletjes goudbruin en de teentjes zacht zijn. Haal het vlees een kwartier voor gebruik uit de koelkast en laat het afgedekt op temperatuur komen. Maal peper over het vlees.
Bereiden
Verhit de helft van de boter tot deze bruin is in een koekenpan. Fruit hierin de ui. Leg de biefstukken naast elkaar in de pan en bak ze, afhankelijk van de dikte, circa 2 minuten per kant. Neem het vlees uit de pan, bestrooi het met zout en laat het even rusten. Voeg de rest van de boter bij het bakvet, laat deze bruin worden, voeg al roerend een scheutje water toe en vorm een jus. Serveer de biefstuk op warme borden met per persoon een halve bol knoflook. Knijp de zachte knoflook boven het vlees uit.

Voedingswaarde

eiwit
31 g
koolhydraten
6 g
vet
37 g
Kcal
485