Wij roepen per direct het PLUS Shoarmavlees met houdbaarheidsdatum (tht) 17-12-2018 en tht’s daarvoor terug. Het betreft PLUS Shoarmavlees 500 gram en PLUS Shoarmavlees 1 kilo. De producten kunnen mogelijk besmet zijn met de salmonella bacterie. We raden consumenten aan het product niet te consumeren en terug naar de winkel te brengen.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Biefstuk met geroosterde tomaat en tomatendip

Biefstuk met geroosterde tomaat en tomatendip

Biefstuk met geroosterde tomaat en tomatendip product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
1

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 biefstukken (ca. 125 g per stuk)
  • 1 tak (8-10)kleine trostomaten (cocktailtomaten)
  • 2 eetl. olijfolie
  • (zee)zout
  • versgemalen peper
  • 50 g boter of vloeibare margarine
  • voor de tomatendip:
  • 200 g rijpe tomaten, in stukken
  • 1 teentje knoflook, gepeld
  • 25 g blanke amandelen
  • 4-5 eetl. olijfolie
  • enkele druppels tabasco
  • mespunt suiker
Voorbereiden
Haal de biefstukken 15 minuten voorde bereiding uit de koelkast. Verwarmde oven voor op 200°C of gebruik deovengrill. Laat de tomaten aan de tak,zet ze in een ovenschaal, kruis ze aande bovenkant in, besprenkel ze metolijfolie en strooi er (zee)zout over. Zetze 15 minuten in de oven of onder degrill en rooster ze. Pureer voor de tomatendipde rijpe tomaten met deknoflook en de amandelen. Giet deolie er in een dun straaltje bij en mengde tabasco en suiker erdoor.
Bereiden
Verwarm de boter en bak hierinde biefstuk circa 2 minuten perkant. Strooi er zout en peper overen serveer ze met de geroosterdetomaten en de tomatendip.

Voedingswaarde

eiwit
12 g
koolhydraten
17 g
vet
75 g
Kcal
790