1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Biefstuk met geroosterde tomaat en tomatendip

Biefstuk met geroosterde tomaat en tomatendip

Biefstuk met geroosterde tomaat en tomatendip product foto
  • Ingredienten:

  • 2 biefstukken (ca. 125 g per stuk)
  • 1 tak (8-10)kleine trostomaten (cocktailtomaten)
  • 2 eetl. olijfolie
  • (zee)zout
  • versgemalen peper
  • 50 g boter of vloeibare margarine
  • voor de tomatendip:
  • 200 g rijpe tomaten, in stukken
  • 1 teentje knoflook, gepeld
  • 25 g blanke amandelen
  • 4-5 eetl. olijfolie
  • enkele druppels tabasco
  • mespunt suiker
Voorbereiden
Haal de biefstukken 15 minuten voorde bereiding uit de koelkast. Verwarmde oven voor op 200°C of gebruik deovengrill. Laat de tomaten aan de tak,zet ze in een ovenschaal, kruis ze aande bovenkant in, besprenkel ze metolijfolie en strooi er (zee)zout over. Zetze 15 minuten in de oven of onder degrill en rooster ze. Pureer voor de tomatendipde rijpe tomaten met deknoflook en de amandelen. Giet deolie er in een dun straaltje bij en mengde tabasco en suiker erdoor.
Bereiden
Verwarm de boter en bak hierinde biefstuk circa 2 minuten perkant. Strooi er zout en peper overen serveer ze met de geroosterdetomaten en de tomatendip.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
1
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 12 g
  • koolhydraten
  • 17 g
  • vet
  • 75 g
  • Kcal
  • 790
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie