1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Biefstuk met mosterd en kruiden

Biefstuk met mosterd en kruiden

Biefstuk met mosterd en kruiden product foto
  • Ingredienten:

  • 2 biefstukken (à ca. 125 g)
  • 100 milliliter olijfolie
  • 6 ansjovisfilets
  • 2 teentjes knoflook, gepeld
  • 2 eetlepels gehakte (platte) peterselie
  • 1 bosje lente-/bosui
  • 500 gram kruimige aardappels, geschild
  • 1 kleine komkommer
  • 3 eetlepels wittewijnazijn of citroensap
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepels dijonmosterd
  • 2 eetlepels kappertjes
Bereiden
Wrijf de biefstukken in met 2 eetlepels olijfolie, bestrooi met zout en laat op ka- mertemperatuur komen. Pureer de ansjovisfilets, knoflook, peterselie en 1/3 van de bosui met circa 50 ml olijfolie tot een grove pasta. Zet apart. Kook de aardappels. Giet ze af en stamp er een puree van met de rest van de bosui en een scheutje olijfolie. Houd warm. Schaaf de komkommer in lange linten en meng er de wijnazijn, honing en zout en peper naar smaak door. Verhit een grillpan en rooster de biefstukken 2-3 minuten per kant. Bestrijk de biefstuk met de mosterd en serveer op warme borden. Verdeel de kruidenpasta en kappertjes erover. Serveer met de aardappelpuree en komkommersalade.
Variatie
Serveer de biefstuk met mosterd-portsaus: bak de biefstukken in een pan met boter en voeg aan het bakvet mosterd en een scheutje rode port toe.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
2
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 39 g
  • koolhydraten
  • 50 g
  • vet
  • 56 g
  • Kcal
  • 875
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie