1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Biefstuk met mosterd-sjalottensaus

Biefstuk met mosterd-sjalottensaus

Biefstuk met mosterd-sjalottensaus product foto
  • Ingredienten:

  • 4 biefstukken (van ca. 125 gr per stuk)
  • 4 eetl. olijf- of arachideolie
  • 75 gr boter
  • 250 gr sjalotjes, gepeld, in kwarten of ringen
  • 1 eetl. mosterd
  • 50 ml rode port
  • keukenpapier
  • aluminiumfolie
Bereiden
Dep het vlees droog en bestrooi met zout en peper. Verhit de olie en boter en bak de biefstukken 2-3 minuten per kant. Neem ze uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie. Fruit de sjalotjes in het bakvet. Voeg de mosterd, port en 100 ml water toe en stoof 2-3 minuten. Serveer de biefstuk met de mosterd-sjalottensaus. Garneer eventueel met wat takjes tijm. Lekker met aardappelpuree en gestoofde cranberry's met appel en frambozen.
Variatie
Vervang de sjalotjes door rode ui. Voeg rode wijn toe in plaats van port.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 30 g
  • koolhydraten
  • 6 g
  • vet
  • 28 g
  • Kcal
  • 410
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie