1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Biefstuk met oester-zwammen en rodewijnsaus

Biefstuk met oester-zwammen en rodewijnsaus

Biefstuk met oester-zwammen en rodewijnsaus product foto
  • Ingredienten:

  • 4 biefstukken (à 125 g)
  • zout
  • versgemalen peper
  • 3 eetl. olijfolie
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 200 g oesterzwammen, in repen
  • 4 eetl. rode pesto
  • 200 ml rode wijn
  • 2 eetl. gehakte (platte) peterselie
Bereiden
Bestrooi de biefstukken met zout en peper. Verhit 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin de sjalotjes. Schep de oesterzwammen erdoor en roerbak 3 minuten tot het vocht iets verdampt is. Voeg de pesto, wijn en de helft van de peterselie toe en laat de saus zachtjes 5 minuten pruttelen. Verhit de rest van de olie en bak hierin de biefstukken 2-3 minuten per kant. Serveer ze op warme borden. Roer het bakvet door de saus en serveer deze bij het vlees. Strooi de rest van de peterselie erover.
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 9 g
  • koolhydraten
  • 14 g
  • vet
  • 19 g
  • Kcal
  • 270
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie