Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Biefstuk met oester-zwammen en rodewijnsaus

Biefstuk met oester-zwammen en rodewijnsaus

Biefstuk met oester-zwammen en rodewijnsaus product foto

Handige informatie over dit recept

Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 biefstukken (à 125 g)
  • zout
  • versgemalen peper
  • 3 eetl. olijfolie
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 200 g oesterzwammen, in repen
  • 4 eetl. rode pesto
  • 200 ml rode wijn
  • 2 eetl. gehakte (platte) peterselie
Bereiden
Bestrooi de biefstukken met zout en peper. Verhit 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin de sjalotjes. Schep de oesterzwammen erdoor en roerbak 3 minuten tot het vocht iets verdampt is. Voeg de pesto, wijn en de helft van de peterselie toe en laat de saus zachtjes 5 minuten pruttelen. Verhit de rest van de olie en bak hierin de biefstukken 2-3 minuten per kant. Serveer ze op warme borden. Roer het bakvet door de saus en serveer deze bij het vlees. Strooi de rest van de peterselie erover.

Voedingswaarde

eiwit
9 g
koolhydraten
14 g
vet
19 g
Kcal
270