1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Biefstuk met paddenstoelen en ansjovisboter

Biefstuk met paddenstoelen en ansjovisboter

Biefstuk met paddenstoelen en ansjovisboter product foto
  • Ingredienten:

  • 4 biefstukken van ca. 125 g per stuk
  • zout
  • versgemalen peper
  • 3 eetl. vloeibaar bakproduct
  • 200 g gemengde paddenstoelen, schoongeveegd, in plakjes
  • voor de ansjovisboter:
  • 100 g zachte boter
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 3 ansjovisfilets, fijngesneden
  • 1 eetl. gehakte peterselie of bieslook
  • 1 theel. citroensapplasticfolie
Bereiden
Meng de ingrediënten voor de ansjovisboter. Rol de boter in plasticfolie en leg de boterrol in de koelkast (een dag van tevoren) of even in de diepvries om op te stijven. Bestrooi de biefstukken met zout en peper en bak ze 2-3 minuten per kant in het vloeibaar bakproduct goudbruin. Schep ze uit de pan en houd ze warm. Bak de paddenstoelen met zout en peper kort in het bakvet. Serveer de biefstukken met de paddenstoelen op warme borden en leg er een plak ansjovisboter op.
Variatie
Tips• Vervang ansjovis eens door mosterd.• In plaats van paddenstoelen zijn gehalveerde of in vieren gesneden sjalotjes, gestoofd in het bakvet met een scheutje rode wijn, ook heel lekker.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 8 g
  • koolhydraten
  • 10 g
  • vet
  • 33 g
  • Kcal
  • 380
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie