In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Biefstuk met paddenstoelen en ansjovisboter

Biefstuk met paddenstoelen en ansjovisboter

Biefstuk met paddenstoelen en ansjovisboter product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 biefstukken van ca. 125 g per stuk
  • zout
  • versgemalen peper
  • 3 eetl. vloeibaar bakproduct
  • 200 g gemengde paddenstoelen, schoongeveegd, in plakjes
  • voor de ansjovisboter:
  • 100 g zachte boter
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 3 ansjovisfilets, fijngesneden
  • 1 eetl. gehakte peterselie of bieslook
  • 1 theel. citroensapplasticfolie
Bereiden
Meng de ingrediënten voor de ansjovisboter. Rol de boter in plasticfolie en leg de boterrol in de koelkast (een dag van tevoren) of even in de diepvries om op te stijven. Bestrooi de biefstukken met zout en peper en bak ze 2-3 minuten per kant in het vloeibaar bakproduct goudbruin. Schep ze uit de pan en houd ze warm. Bak de paddenstoelen met zout en peper kort in het bakvet. Serveer de biefstukken met de paddenstoelen op warme borden en leg er een plak ansjovisboter op.
Variatie
Tips• Vervang ansjovis eens door mosterd.• In plaats van paddenstoelen zijn gehalveerde of in vieren gesneden sjalotjes, gestoofd in het bakvet met een scheutje rode wijn, ook heel lekker.

Voedingswaarde

eiwit
8 g
koolhydraten
10 g
vet
33 g
Kcal
380