Wij roepen per direct het PLUS Shoarmavlees met houdbaarheidsdatum (tht) 17-12-2018 en tht’s daarvoor terug. Het betreft PLUS Shoarmavlees 500 gram en PLUS Shoarmavlees 1 kilo. De producten kunnen mogelijk besmet zijn met de salmonella bacterie. We raden consumenten aan het product niet te consumeren en terug naar de winkel te brengen.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Biefstuk met paprika, paté en paddenstoelen

Biefstuk met paprika, paté en paddenstoelen

Biefstuk met paprika, paté en paddenstoelen product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 250 gram oesterzwammen of kastanjechampignons
  • 5 eetlepel olijfolie
  • 1 rode, gele en groene paprika zonder zaadjes, in brede repen
  • 50 gram boter of vloeibaar bakproduct
  • 4 biefstukken
  • zout en versgemalen peper
  • 4 plakje paté dunne plakken,(room-, champignon- of ardennerpaté)
Bereiden
Borstel of veeg de paddenstoelen schoon. Snijd de grotere een keer door. Schep 3 eetlepels olijfolie door de paprikarepen. Rooster de paprika in een hete grillpan of koekenpan. Bak de paddenstoelen in de rest van de olijfolie. Houd de paprika en paddenstoelen even warm. Verhit de boter. Bestrooi de biefstukken met zout en peper en bak ze per kant 1,5 minuut voor rood, 2-3 minuten voor rosé of 4 minuten voor doorbakken. Serveer de biefstuk op een bedje paprika. Leg op de biefstuk een plakje paté en leg de paddenstoelen bestrooid met zout en peper eromheen. Lekker met aardappelpuree waaraan bosui is toegevoegd.

Voedingswaarde

eiwit
40 g
koolhydraten
4 g
vet
36 g
Kcal
505