1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Biefstuk met paprika-tijmsaus

Biefstuk met paprika-tijmsaus

Biefstuk met paprika-tijmsaus product foto
  • Ingredienten:

  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 rode paprika's, zonder zaadjes, in stukjes
  • 200 ml kookroom of demi crème fraîche (Melkan)
  • 1 theel. gehakte verse tijm of 1/2 theel. gedroogd
  • zout
  • versgemalen peper
  • 25 g boter
  • 4 biefstukken van ca. 125 g per stuk
Bereiden
Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak hierin de ui en paprika 3 minuten. Voeg de room, tijm en zout en peper toe en kook zachtjes 5 minuten. Pureer deze saus. Verhit de rest van de olijfolie en de boter en bak hierin de biefstuk, bestrooid met zout en peper, in 2-3 minuten per kant (afhankelijk van de gewenste gaarheid) goudbruin. Serveer de saus bij de biefstuk.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 9 g
  • koolhydraten
  • 17 g
  • vet
  • 29 g
  • Kcal
  • 365
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie