1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Biefstuk met sjalotten-portsaus

Biefstuk met sjalotten-portsaus

Biefstuk met sjalotten-portsaus product foto
  • Ingredienten:

  • 4 biefstukken
  • zout en versgemalen peper
  • 3 eetlepel arachideolie
  • 25 gram boter of vloeibaar bakproduct
  • 250 gram sjalotjes , gepeld en gehalveerd of in vieren
  • 100 milliliter port of rode wijn
  • 100 milliliter vleesbouillon of vleesfond
  • 2 eetlepel bosvruchtenjam
  • 1 eetlepel gehakte verse rozemarijn
Bereiden
Bestrooi de biefstukken met zout en peper. Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin het vlees goudbruin. Voeg de boter toe en bak het vlees 1,5 minuut per kant voor rood, 2-3 minuten per kant voor rosé of 4 minuten per kant voor doorbakken. Schep het vlees uit de pan en laat het afgedekt even rusten. Voeg de rest van de olie bij het bakvet en fruit de sjalotten erin. Blus af met port of rode wijn. Voeg de bouillon toe en stoof 3-4 minuten. Roer de bosvruchtenjam en rozemarijn erdoor. Serveer de sjalottensaus bij de biefstuk. Lekker met gekookte aardappels en sperziebonen.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 37 g
  • koolhydraten
  • 9 g
  • vet
  • 19 g
  • Kcal
  • 375
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie