Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bierburger

Bierburger

Bierburger product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 flesje donker bier
  • 1 eetl. gedroogde peterselie
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 eetl. honing
  • 2 theel. grove mosterd
  • 1 grote ui, in ringen
  • 450 gram half-om-half gehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetl. ketjap manis
  • 4 eetl. gefruite uitjes (potje)
  • 1-2 eieren
  • zout
  • versgemalen peper
  • 4 eetl. paneermeel
  • 4 ronde afbakbroodjes, bij voorkeur Italiaanse bollen
  • 250 ml kruidenbouillon
  • 1 kopje bloem
  • frituurolie
  • 4 plakjes ontbijtspek
  • enkele blaadjes sla
Voorbereiden
Steek de barbecue aan en verwarm de oven voor op 200°C. Meng voor de uiringen de ingrediënten bier tot en met uiringen en laat dit 20 minuten staan. Meng voor de burger de ingrediënten gehakt tot en met paneermeel en maak er vier dikke hamburgers van.
Bereiden
Bak de broodjes af in de oven. Haal de uienringen uit de marinade en dep ze droog. Zeef de marinade boven een pannetje en kook deze met kruidenbouillon in ongeveer 20 minuten tot een stroperige bier-saus. Meng de bloem met wat peper en zout. Haal de uiringen door de bloem zodat er een dun laagje op zit. Frituur de uiringen in een frituurpan of in een steelpannetje met hete olie. Bak de hamburgers op de barbecue gaar. Gril de spekplakjes even op de barbecue. Leg de sla en het spek op het broodje. Leg de burger erop met daarop de uiringen en maak het geheel af met de biersaus. 

Voedingswaarde

eiwit
32 g
koolhydraten
67 g
vet
26 g
Kcal
735