1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bietencarpaccio met rucola en rolmops

Bietencarpaccio met rucola en rolmops

Bietencarpaccio met rucola en rolmops product foto
  • Ingredienten:

  • 3 gekookte bieten, geschild en in dunne plakken
  • 2 bosuitjes, in fijne ringetjes
  • 1 eetl. balsamicoazijn
  • 2 eetl. extra vergine olijfolie
  • zout
  • versgemalen peper
  • 3 rolmops haringen, in kleine stukjes
  • 25 g rucola, gewassen
Bereiden
Leg de plakken biet op een grote platte schaal of eenpersoons borden en bestrooi ze met de bosui. Klop de balsamico los met de olijfolie, zout en peper en besprenkel hier de bieten mee. Verdeel de stukjes haring en rucola over de bieten en serveer direct.
Variatie
In plaats van met haring is dit gerecht ook lekker met feta of geitenkaas.
Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 10 g
  • koolhydraten
  • 6 g
  • vet
  • 16 g
  • Kcal
  • 245
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie