1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bietensalade met worst en reibekuchen

Bietensalade met worst en reibekuchen

Bietensalade met worst en reibekuchen product foto
  • Ingredienten:

  • Voor de reibekuchen:
  • 400 gram vastkokende aardappels, geschild
  • 1 kleine ui, fijngesnipperd
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 ei, losgeklopt
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • Voor de bietensalade:
  • 1 eetlepel rodewijnazijn
  • 1 theelepel geraspte mierikswortel (potje)
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • snufje suiker
  • 300 gram gekookte bietjes, in blokjes of plakjes
  • 2 saucijzen, in stukjes
  • 1 theelepel Kummelzaad
  • 20 gram rucola
  • bakplaat met bakpapier
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Rasp de aardappels grof en druk goed uit in een zeef. Meng de aardappelrasp met de ui, bloem, het ei, 2 eetlepels olie, zout en peper. Maak met 2 lepels 12 kleine bergjes van het aardappelmengsel op de bakplaat. Druk de bergjes wat platter en bak de aardappelkoekjes in de oven in circa 25 minuten goudbruin. Klop de azijn los met de mierikswortel en olie en breng op smaak met zout, peper en een snufje suiker. Schep de bietjes erdoorheen en laat even trekken. Verhit de koekenpan en bak de stukjes saucijs, eventueel zonder velletje, knapperig uit met de kummel. Verdeel de rucola over 4 borden en schep de bietjes en stukjes worst erop. Leg er op elk bord 3 warme reibekuchen bij.
Variatie
Vervang kummel eventueel door gemalen komijn (djinten). Gebruik mosterd in plaats van mierikswortel.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 50 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 12 g
  • koolhydraten
  • 26 g
  • vet
  • 16 g
  • Kcal
  • 305
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie