Bietensalade - Recepten
Wij roepen de PLUS Mini saucijzenbroodjes met houdbaarheidsdatum 10-11-2019 terug.
Lees meer Verberg deze melding

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bietensalade

Bietensalade

Bietensalade product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
6

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 500 g vastkokende aardappels, geschild, in blokjes
  • 500 g gekookte bietjes, gepled, in blokjes
  • 2 appels, geschild, in blokjes
  • 4 augurken, in stukjes
  • 1 krop (eikenblad)sla, gewassen, in blaadjes verdeeld
  • 150 gr feta, in blokjes
  • 2 gerookte forelfilets, in reepjes
  • 2 eetl. gehakte bieslook of lente-/bosui
  • Voor de dressing:
  • 200 ml (demi) crème fraïche of zure room
  • 2 eetl. balsamicoazijn of augurkenvocht
  • 2 eetl. arachide- of olijfolie
Bereiden
Kook de aardappelblokjes gaar. Giet ze af, spoel er koud water over en laat uitlekken. Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Meng de aardappel met de biet, appel en augurk. Schep de dressing er luchtig door. Serveer de salade op blaadjes sla en bestrooi met de blokjes feta. Maak wijzers van de forel en garneer de salade met de bieslook.
Variatie
Deze bietensalade wordt nog lekkerder wanneer je de bietjes eerst poft in de oven: verwarm de oven voor op 180°C. Leg 4 in parten gesneden bietjes met schil in een ovenschaal. Meng er 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel bruine basterdsuiker en 1 eetlepel balsamicoazijn door en zet circa 40 minuten (of tot de schil iets verschrompelt) in de oven. Laat de bietjes afkoelen en pel ze.

Voedingswaarde

eiwit
27 g
koolhydraten
27 g
vet
24 g
Kcal
440