1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bietensoep met katenspek en rivierkreeftjes

Bietensoep met katenspek en rivierkreeftjes

Bietensoep met katenspek en rivierkreeftjes product foto
  • Ingredienten:

  • 100 g katenspek, in plakjes
  • 1 eetl. olijfolie
  • 2 sjalotjes of 1 ui, gesnipperd
  • 350 g gekookte biet, gepeld en in blokjes
  • 8 dl vleesbouillon (van tablet of uit pot)
  • zout
  • versgemalen peper
  • 150 g rivierkreeftjes
  • 125 g demi crème fraîche (Melkan)
Voorbereiden
Bak de spekplakjes krokant in een hete droge koekenpan. Leg ze op keukenpapier.
Bereiden
Verwarm de olie en fruit hierin de sjalotjes. Voeg de biet en de bouillon toe en kook zachtjes 10 minuten. Voeg zout en peper naar smaak toe. Pureer de soep. Verdeel de rivierkreeftjes over 4 warme borden. Schep de hete soep erop en garneer met een toef crème fraîche met daarop het krokante spek.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 14 g
  • koolhydraten
  • 7 g
  • vet
  • 19 g
  • Kcal
  • 250
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie