1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bietjessalade met linzen, asperges en bacon

Bietjessalade met linzen, asperges en bacon

Bietjessalade met linzen, asperges en bacon product foto
  • Ingredienten:

  • 700 gram gedroogde groene linzen
  • 1 kilogram voorgekookte bietjes
  • 1 kilogram groene asperges of peultjes
  • 1 bosje (platte) peterselie, fijngehakt
  • 200 milliliter arachide- of zonnebloemolie
  • 50 milliliter citroensap
  • 400 gram gemengde bladsla
  • 400 gram bacon
  • 400 gram zachte geitenkaas, verkruimeld
  • olijfolie extra vergine
Bereiden
Spoel de linzen af en kook ze volgens de aan- wijzingen op de verpakking. Giet af, spoel er koud water over en laat goed uitlekken. Pel de bietjes en snijd ze in partjes. Snijd het onderste deel van de asperges en kook ze 3-4 minuten in water met zout. Giet af en spoel er koud water over. Verwarm de ovengrill. Meng de helft van de peterselie met de olie, citroensap, zout en peper. Meng deze dressing door de sla en leg op een schaal. Leg de plakken bacon naast elkaar op een bakplaat en rooster onder de ovengrill in 2-3 minuten krokant. Verdeel de linzen, bietjes, asperges (eventueel gehalveerd) en geitenkaas over de sla. Leg de krokante bacon ertussen en besprenkel met olijfolie.Het uitgangspunt van dit gerecht is 15-25 personen.
Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
15
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 12 g
  • koolhydraten
  • 16 g
  • vet
  • 14 g
  • Kcal
  • 250
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie