1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bietjessalade met vis

Bietjessalade met vis

Bietjessalade met vis product foto
  • Ingredienten:

  • 500 g vastkokende aardappelen,in plakjes
  • zout
  • versgemalen peper
  • 400 g gekookte bieten, geschild en in dunne plakjes
  • 1 ui, in dunne ringen
  • 4-6 zoetzure augurkjes, in plakjes
  • 1 citroen (sap)
  • 1 theel. citroenrasp
  • 3 eetl. boter of vloeibaar bakproduct
  • 400 g witte visfilet, ontdooid
  • 2 eetl. olie
Bereiden
Kook de aardappelplakjes in water met zout in circa 5 minuten beetgaar. Giet af en laat ze uitlekken. Vermeng de bietenplakjes met de ui en augurk en breng op smaak met zout, peper, citroenrasp en een beetje van het citroensap. Verwarm de rest van het citroensap met de boter. Bestrooi de visfilets met zout en peper en leg ze in de citroenboter. Laat de vis in circa 10 minuten gaar stoven. Verwarm ondertussen de olie in een koekenpan en bak de aardappelplakjes om en om bruin. Bestrooi met zout en serveer met de vis en bietensalade.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
1
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 22 g
  • koolhydraten
  • 31 g
  • vet
  • 18 g
  • Kcal
  • 380
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie