1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bietjesstamppot met zilveruitjes en gebakken geitenkaas

Bietjesstamppot met zilveruitjes en gebakken geitenkaas

Bietjesstamppot met zilveruitjes en gebakken geitenkaas product foto
  • Ingredienten:

  • 1 kg kruimige aardappelen, geschild en in stukken
  • zout
  • versgemalen peper
  • 100 ml melk (Melkan)
  • 2 eetl. olijfolie
  • 500 g gekookte bietjes, gepeld en in reepjes of blokjes
  • 1 eetl. balsamicoazijn
  • 1/2 potje zilveruitjes, uitgelekt en drooggedept
  • 4 plakken harde geitenkaas van 100 g, zonder korst
  • 2 eiwitten, losgeklopt
  • paneermeel
  • 100 g boter of vloeibaar bakproduct
  • 2 eetl. bieslook, gesneden
Bereiden
Kook de aardappelen met zout gaar en giet ze af. Verwarm de melk. Stamp de aardappelen met de melk, 1 eetlepel olijfolie en peper tot een grove puree. Schep de bietjes erdoor. Houd even warm. Verhit de rest van de olijfolie met de balsamicoazijn en bak hierin de zilveruitjes 3  minuten. Haal de kaasplakken door het eiwit en daarna door paneermeel. Verhit de boter en bak hierin de kaasplakken in circa 1 minuut per kant goudbruin. Serveer de zilveruitjes op de stamppot en serveer de geitenkaas erbij. Garneer met de bieslook.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 25 g
  • koolhydraten
  • 61 g
  • vet
  • 46 g
  • Kcal
  • 775
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie