Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bietjesstamppot met zilveruitjes en gebakken geitenkaas

Bietjesstamppot met zilveruitjes en gebakken geitenkaas

Bietjesstamppot met zilveruitjes en gebakken geitenkaas product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 kg kruimige aardappelen, geschild en in stukken
  • zout
  • versgemalen peper
  • 100 ml melk (Melkan)
  • 2 eetl. olijfolie
  • 500 g gekookte bietjes, gepeld en in reepjes of blokjes
  • 1 eetl. balsamicoazijn
  • 1/2 potje zilveruitjes, uitgelekt en drooggedept
  • 4 plakken harde geitenkaas van 100 g, zonder korst
  • 2 eiwitten, losgeklopt
  • paneermeel
  • 100 g boter of vloeibaar bakproduct
  • 2 eetl. bieslook, gesneden
Bereiden
Kook de aardappelen met zout gaar en giet ze af. Verwarm de melk. Stamp de aardappelen met de melk, 1 eetlepel olijfolie en peper tot een grove puree. Schep de bietjes erdoor. Houd even warm. Verhit de rest van de olijfolie met de balsamicoazijn en bak hierin de zilveruitjes 3  minuten. Haal de kaasplakken door het eiwit en daarna door paneermeel. Verhit de boter en bak hierin de kaasplakken in circa 1 minuut per kant goudbruin. Serveer de zilveruitjes op de stamppot en serveer de geitenkaas erbij. Garneer met de bieslook.

Voedingswaarde

eiwit
25 g
koolhydraten
61 g
vet
46 g
Kcal
775