Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bladerdeeg plaattaart met witte en groene asperges

Bladerdeeg plaattaart met witte en groene asperges

Bladerdeeg plaattaart met witte en groene asperges product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 6 plakjes diepvries bladerdeeg
  • 2 eetl. boter of vloeibaar bakproduct
  • 3 rode uien, in halve ringen
  • zout
  • versgemalen peper
  • 2 takjes tijm, alleen de blaadjes
  • 250 g witte asperges
  • 250 g groene asperges
  • 1 ei, losgeklopt
  • 100 g geraspte harde Hollandse geitenkaas
Voorbereiden
Laat het deeg ontdooien. Verwarm de boter en laat de uiringen met de tijm er circa 10 minuten in stoven tot ze glazig en lichtbruin zien. Bestrooi met zout en peper. Breng ruim water met zout aan de kook. Schil de witte asperges en snijd van alle asperges de onderste 2 cm af. Kook ze in circa 10 minuten. Giet ze af en laat uitlekken.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de bladerdeegplakjes in een rechthoek op een bakplaat bekleed met bakpapier. Druk de naden goed aan en vouw rondom één cm om zodat er een dikkere rand ontstaat. Verdeel de uiringen over het deeg en leg de asperges er om en om in één richting op. Maal er nog wat peper over. Bestrijk de randen van het deeg met losgeklopt ei en bestrooi dan het geheel met de geraspte kaas. Bak de taart in circa 20 minuten gaar en bruin.Voor- of tussengerecht voor 4 personen

Voedingswaarde

eiwit
15 g
koolhydraten
34 g
vet
47 g
Kcal
620