1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bladerdeegstengels

Bladerdeegstengels

Bladerdeegstengels product foto
  • Ingredienten:

  • 1 eetlepel bloem
  • 400 gram bladerdeeg ontdooid
  • 1 ei
  • 1 eetlepel melk
  • 50 gram walnoten fijngehakt
  • 100 gram geraspte belegen kaas
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel Provençaalse kruiden
  • bakplaat met bakpapier
Voorbereiden
Bestrooi het werkblad met wat bloem. Leg alle plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot een grote lap. Klop het ei met de melk goed los en bestrijk het deeg ermee. Meng de walnoten met de kaas, paprikapoeder en kruiden en bestrooi het deeg met de helft ervan. Vouw de zijkanten van het deeg naar binnen en nog eens dubbel. Rol dit weer uit tot een grote lap en bestrijk weer met ei. Bestrooi met de helft van het overgebleven kaasmengsel en vouw het deeg weer dubbel. Bestrijk met de rest van het ei en de kaas en snijd het deeg in repen.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de deegrepen op de bakplaat en bak ze in circa 10 minuten goudbruin. Laat afkoelen en serveer de stengels bij de soep of als tussendoortje.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
6
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 10 g
  • koolhydraten
  • 26 g
  • vet
  • 24 g
  • Kcal
  • 365
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie