1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bladerdeegtaart met asperges en ham

Bladerdeegtaart met asperges en ham

Bladerdeegtaart met asperges en ham product foto
  • Ingredienten:

  • 1 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. bloem
  • 8 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • 1 kg asperges, wit en groen, geschild
  • 200 ml kookroom of crème fraiche (Melkan)
  • 3 eieren
  • 4 eetl. gehakte peterselie, vers of diepvries
  • 2 eetl. gehakte basilicum, vers of diepvries of 2 theel. gedroogd
  • zout
  • versgemalen peper
  • 250 g beenham, in repenrechthoekige ovenschaal 25 cm x 20 cm
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 180˚C. Breng een grote pan met water en zout aan de kook. Vet de ovenschaal in met olie en bestrooi met bloem. Bekleed de schaal met plakjes bladerdeeg en druk de naden goed dicht. Prik met een vork gaatjes in de bodem en snijd het deeg rondom bij.
Bereiden
Kook de asperges beetgaar. Schep ze voorzichtig uit de pan, spoel er koud water over en laat ze uitlekken. Klop de kookroom met eieren, gehakte kruiden, zout en peper los. Verdeel de helft van de hamrepen over de deegbodem en leg de asperges er om en om in. Verdeel de rest van de ham erover en schenk het roommengsel erop. Maal er nog wat peper over en bak de taart in circa 40 minuten mooi bruin en gaar.Voor- of lunchgerecht voor 6 personen, ex. 40 min. oventijd
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
6
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 16 g
  • koolhydraten
  • 31 g
  • vet
  • 43 g
  • Kcal
  • 570
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie