Bladerdeegtaartje met gebakken custard en abrikozenjam - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bladerdeegtaartje met gebakken custard en abrikozenjam

Bladerdeegtaartje met gebakken custard en abrikozenjam

Bladerdeegtaartje met gebakken custard en abrikozenjam product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 50 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • 400 milliliter melk
  • 25 gram custardpoeder
  • 25 gram suiker
  • 1 ei, losgeklopt
  • 4 eetlepels abrikozenjam
  • 20 gram amandelschaafsel
  • 4 kleine lage taartvormpjes, ingevet
Bereiden
Bekleed de taartvormpjes met het deeg en zet ze in de koelkast. Verwarm de melk tot het kook- punt. Meng het custardpoeder en de suiker door elkaar en roer door de melk. Laat de custardvla al roerend een paar minuten koken. Giet over in een kom en roer tot de custard wat is afgekoeld. Klop het ei erdoor. Verwarm de oven voor op 200°C. Schep de pudding op het deeg en schep een lepel jam in het midden. Bestrooi met het amandelschaafsel. Bak de taartjes in het midden van de oven in circa 25 minuten gaar. Laat afkoelen.