1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bladerdeegtaartje met spek en appel

Bladerdeegtaartje met spek en appel

Bladerdeegtaartje met spek en appel product foto
  • Ingredienten:

  • 9 plakjes bladerdeeg ontdooid of 1 rol vers bladerdeeg
  • 1 ei losgeklopt
  • 2 appels gewassen
  • 2 takjes tijm alleen de blaadjes
  • 100 gram ontbijtspek in plakjes
  • 1 eetlepel honing of stroop
  • bakplaat met bakpapier
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Vorm van de plakjes deeg een vierkant op de bakplaat of rol het verse bladerdeeg, inclusief bakpapier, uit op de bakplaat. Druk de randen goed aan en bestrijk het deeg met een deel van het ei. Steek het klokhuis uit de appels en snijd de appels in dunne plakken. Verdeel de plakken appel over het deeg en bestrooi met de tijm en een beetje peper. Verdeel het spek erover en bak de taart in het midden van de oven in circa 25 minuten goudbruin. Laat een beetje afkoelen en bedruppel de taart met de honing.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 11 g
  • koolhydraten
  • 47 g
  • vet
  • 27 g
  • Kcal
  • 485
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie