1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bladerdeegtaartje met zalm

Bladerdeegtaartje met zalm

Bladerdeegtaartje met zalm product foto
  • Ingredienten:

  • 4 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • 1 blikje rode zalm
  • 100 g groene asperges, geschild
  • zout en versgemalen peper
  • 1 rode ui, gehalveerd en in dunne ringen
  • 1 ei, losgeklopt
  • 1/2 bos basilicum
  • bakplaat met bakpapier
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de bladerdeegplakjes ruim uit elkaar op de bakplaat. Giet de zalm af en verwijder graten en vel. Blancheer de asperges 1 minuut in kokend water met zout. Spoel ze af en droog ze. Bekleed de bladerdeegplakjes met de uiringen maar laat de randen vrij. Verdeel de asperges en de zalm in stukjes ook over het bladerdeeg. Bestrooi met zout en peper. Bestrijk de randen van het deeg met ei en verdeel de rest van het ei over de vulling. Bak de taartjes onder in de oven in circa 15 minuten gaar en goudbruin. Laat iets afkoelen en serveer met mooie blaadjes basilicum.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 15 g
  • koolhydraten
  • 18 g
  • vet
  • 16 g
  • Kcal
  • 275
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie