1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Blanke aspergesoep

Blanke aspergesoep

Blanke aspergesoep product foto
  • Ingredienten:

  • 500 g witte asperges, geschild
  • 1 groentebouillontablet
  • 200 g groene asperges, dun geschild
  • 6 eetl. slagroom (Melkan)
  • zout
  • versgemalen witte peper
Voorbereiden
Snijd van de witte asperges de onderste 2 cm af. Snijd de asperges in stukken van 3 cm en houd de kopjes apart. Zet de aspergestukjes op met 1 liter water en het bouillontablet en kook ze in circa 20 minuten gaar. Snijd ondertussen van de groene asperges de onderste 2 cm af en snijd de rest in kleine stukjes. Kook ze samen met de witte kopjes in water met zout in circa 3 minuten gaar. Giet af en houd apart.
Bereiden
Pureer de asperges in de bouillon. Wrijf voor een extra gladde soep alles door een zeef en breng de soep weer aan de kook. Voeg de slagroom toe en kook nog een paar minuten door. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de groene en witte aspergestukjes en -kopjes toe aan de soep en serveer direct.Voor- of tussengerecht voor 4 personen
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 2 g
  • koolhydraten
  • 5 g
  • vet
  • 5 g
  • Kcal
  • 75
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie