Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Blanke sauzen

Blanke sauzen

Blanke sauzen product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 20 gr boter
  • 20 gr bloem, gezeefd
  • 125 ml hete blanke kalfs- of kippenfond (of kippenbouillon)
  • 125 ml hete melk of room
Bereiden
1. Verwarm de boter op een lage stand zonder dat deze bruin kleurt. 2. Roer de bloem erdoor tot deze van de bodem van de pan loslaat. 3.Giet de hete fond en melk erbij en klop met een garde tot alle klontjes zijn verdwenen. Kook de saus al roerend minimaal 3 minuten door op een lage stand. Breng indien nodig verder op smaak met zout en peper.
Variatie
Champignonroomsaus: Gebruik room in plaats van melk voor het maken van de basissaus en voeg plakjes gebakken champignons toe. Lekker bij de varkenshaas. Kaassaus: Roer naar smaak geraspte kaas door de basissaus. Mosterdsaus: Breng de basissaus verder op smaak met een paar eetlepels grove mosterd.