1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Blauwe kaassalade met blauwe bessen en rauwe ham

Blauwe kaassalade met blauwe bessen en rauwe ham

Blauwe kaassalade met blauwe bessen en rauwe ham product foto
  • Ingredienten:

  • 2 eetl. pijnboompitten
  • 75 g rucola of veldsla
  • 125 g blauwe kaas (Roquefort of Danablue)
  • 150 g rauwe ham, in plakken
  • 200 g blauwe bessen
  • voor de dressing:
  • 5 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. rodevruchtenazijn
  • 1 theel. honing
  • zout
  • versgemalen peper
Voorbereiden
Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan goudbruin. Meng de ingrediënten voor de dressing. Verdeel de rucola of veldsla over 4 borden.
Bereiden
Verkruimel de blauwe kaas en leg deze samen met de plakjes ham op de sla. Strooi de blauwe bessen en pijnboompitten over het gerecht. Sprenkel de dressing over de salade.
Variatie
• Vervang pijnboompitten door gehakte walnoten, hazelnoten of amandelen en rauwe ham door rosbief of gebraden eendenborstfilet.• Neem in plaats van vruchten­azijn wijnazijn en voeg 1 eetlepel bosvruchtenjam toe.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 15 g
  • koolhydraten
  • 8 g
  • vet
  • 36 g
  • Kcal
  • 410
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie