Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Blauwebessenmuffins

Blauwebessenmuffins

Blauwebessenmuffins product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
12

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 250 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 ei
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 250 milliliter karnemelk
  • 1 eetlepel gesmolten boter
  • 250 gram blauwe bessen
  • 12 papieren cakevormpjes of muffinbakblik, ingevet
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de bloem met het bakpoeder en een snufje zout. Klop het ei met de basterd- en vanillesuiker schuimig en roer de karnemelk erdoor. Klop het bloemmengsel in gedeelten erdoor. Schep de boter en blauwe bessen luchtig door het beslag. Vul de cakevormpjes of holtes van de muffinvorm tot 2/3 met het beslag en bak de muffins in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.Voor 12 stuks
Variatie
Neem bosbessen in plaats van blauwe bessen. Vervang de karnemelk door 125 ml melk en 125 ml yoghurt.

Voedingswaarde

eiwit
4 g
koolhydraten
27 g
vet
2 g
Kcal
145